Historia

För att beställa klicka på den lilla boken framför varje artikel.

Beevor Antony: D-dagen, slaget om Normandie. Historiska media, utgiven 2009. Beevor, författare av en lång rad böcker om andra världskriget, som Kreta, Stalingrad och Slaget om Berlin och många fler, ger här en översiktlig bild av den viktigaste dagen av alla under kriget: de allierades invasion i Frankrike. 623 sidor, illustrerad med bilder och kartor. Förlagsband med skyddsomslag: 130:- (His 560)
Hägg Göran: Mussolini, en studie i makt. Norstedts 2008. Hägg stora biografi om den italienske diktatorn som gick från massiv popularitet till att bli hängd av sina egna anhängare. En bok om människan och maktens villkor. 399 sidor. Illustrerad. Förlagsband med skyddsomslag.100:- (His 567)
Sereny Gitta: Albert Speer och sanningen. Bonnier Alba, utgiven 1997. Den 812 sidor tjocka boken om samtalen mellan Sereny och Speer där nazikoryfen talar om sitt moraliska dilemma och den kollektiva tyska skulden, arvet efter Hitler. Genomarbetad intervjubok, illustrerad. Förlagband med skyddsomslag. 140:- (His 555)