Historia

För att beställa klicka pć den lilla boken framför varje artikel.

Beevor Antony: D-dagen, slaget om Normandie. Historiska media, utgiven 2009. Beevor, författare av en lÄng rad böcker om andra vÀrldskriget, som Kreta, Stalingrad och Slaget om Berlin och mÄnga fler, ger hÀr en översiktlig bild av den viktigaste dagen av alla under kriget: de allierades invasion i Frankrike. 623 sidor, illustrerad med bilder och kartor. Förlagsband med skyddsomslag: 130:- (His 560)
HÀgg Göran: Mussolini, en studie i makt. Norstedts 2008. HÀgg stora biografi om den italienske diktatorn som gick frÄn massiv popularitet till att bli hÀngd av sina egna anhÀngare. En bok om mÀnniskan och maktens villkor. 399 sidor. Illustrerad. Förlagsband med skyddsomslag.100:- (His 567)
Sereny Gitta: Albert Speer och sanningen. Bonnier Alba, utgiven 1997. Den 812 sidor tjocka boken om samtalen mellan Sereny och Speer dÀr nazikoryfen talar om sitt moraliska dilemma och den kollektiva tyska skulden, arvet efter Hitler. Genomarbetad intervjubok, illustrerad. Förlagband med skyddsomslag. 140:- (His 555)